instagram      
spacer
             
spacer
TOR
The Onion Router network
 
www
Internet Geschiedenis
 
privacy
Privacy
spacer
             

         
spacer
  Webdesign screenshots
Apple
De ontwerp afdeling van Apple is van grote invloed geweest op het gebied van design in alle disiplines . De website is daar en tegen in de loop der jaren weinig veranderd.

MSN
MSN staat voor Microsoft Network. Het werd in 1995 opgezet als tegenhanger van het Word Wide web, www.

listOntwerpen van websites per jaartal
listOntwerpen van websites per domein

spacer
  Privacy
  imagePrivacy
Voor het internet tijdperk was de privacy van Jan Modaal redelijk beschermd. Het was zeer moeilijk om informatie te vinden over een willekeurig persoon. De burgerlijke stand, medische zorg, politie diensten en educatieve instellingen hadden wel persoonsgegevens in bezit maar gaven die niet zo maar vrij.
         
         
spacer
  TOR
imageTOR
Tor netwerk (The Onion Router network) is een netwerk dat gebruik maakt van Onion Routing een techniek die door de US Naval Research Laboratory is ontwikkeld. Met dit netwerk werd het mogelijk om via het internet te communiceren zonder dat de zender en ontvanger zich kenbaar maakten.
spacer
  Browser
imageBrowser
Browser betekend Snuffelaar, hiermee wordt de applicatie bedoelt waarmee webpagina's worden bekeken. De eerste browser was Mosaic gevolgd door Netscape die de oorlog aanging met Windows Explorer, de blauwe E won het van de vuurtoren. Anno 2009 strijden Firefox, Explorer, Safari, Opera en Chrome om de gunst van de gebruiker.
         
         
spacer
  Merkkleding websites
Merkkleding websites
Websites hebben verschillende doelen; van een community opzetten tot het verkopen van produkten. Websites van merkkleding hebben een beperkt aantal doelen om uit te kiezen. Het voornaamste doel van merkkleding is natuurlijk om de kleding te verkopen maar slechts een klein deel van de merkkleding onderneming kiest ervoor om via hun websites de kleding te koop aan te bieden.
spacer
  Internet geschiedenis
  imageInternet geschiedenis
Internet betekent het koppelen van computers tot een netwerk. Wanneer dit een besloten netwerk is (geen toegang naar buiten) spreekt men van een intranet. Al in de jaren 50 lukte het om twee computers die in een aparte ruimte stonden met elkaar te laten communiceren. In 1969 werden de eerste grote netwerken door universiteiten en de Amerikaanse defensie opgezet, ARPANET.
         
         
spacer
  MSN
imageMSN
MSN staat voor Microsoft Network. Het is in 1995 opgezet als tegenhanger van het Word Wide web, www. Maar omdat het WWW vanaf 1995 veel populairder werd is het omgezet naar een webportal met verschillende categorieën zoals Nieuws, Entertainment, Lifestyle en Auto.
spacer
  Legal Review & Predictive coding
imageLegal Review & Predictive coding
Legal Review is het onderdeel van E-Discovery waarbij advocaten elektronische documenten bekijken en beoordelen. In de regel worden de elektronisch documenten niet uitgeprint maar door middel van een software programma aan de advocaten getoond.
         
spacer