instagram      
spacer
spacer home/ App/ Wordfeud spacer
 

Wordfeud

WordfeudWordfeud is een online variant van het welbekende bordspel Scrabble. Het spel is gratis als app te downloaden voor iOS, Android en Windows Phone. In de gratis versie wordt het spel onderbroken door reclame momenten. Tegen betaling is een reclamevrije versie verkrijgbaar.

Wordfeud werd ontwikkeld door de Noorse ontwikkelaar Haakon Bertheussen. Het spel verscheen in 2010 voor het Android platform, in april 2011 volgde de iOS versie en in januari 2012 de Windows Phone 7 editie.

De regels van Wordfeud komen grotendeels overeen met die van het bordspel. Er is wel een verschil in het aantal vakken met dubbele en driedubbele woord- en letterwaarde. Dat zijn er bij Wordfeud aanzienlijk meer dan bij Scrabble. Tevens is het mogelijk om een spel te starten met een willekeurig ingedeeld bord, hoewel deze optie minder populair is dan gebruik van het standaard bord. De lijst van woorden die gemaakt kunnen worden was aanvankelijk gebaseerd op de woordenlijst OpenTaal. De woorden zijn daarbij zoveel mogelijk gefilterd op de regels van het originele spel Scrabble. De woordenlijst is in de loop van de jaren aanzienlijk uitgebreid door TaalTik.Werden er in de beginjaren nog veel, juiste woorden, afgekeurd, gebeurt dat nu na vele updates nauwelijks meer. Het is mogelijk tot maximaal 30 spellen tegelijkertijd te spelen met zowel bekenden als willekeurige tegenstanders. Bekenden kunnen gevonden worden via hun Wordfeud naam of via hun mailadres. Willekeurige tegenstanders worden door het spel bij elkaar gebracht. Tevens is Wordfeud voorzien van een chatfunctie waardoor het spel een originele sociale component heeft.

WordfeudVanwege de enorme populariteit van Wordfeud zijn er verschillende Wordfeud-woordengenerators of 'cheaters' te downloaden die op basis van de steentjes op het bord en op het digitale plankje suggesties doen voor te leggen woorden.

De afgelopen jaren hebben verschillende bordspelen een digitale versie gekregen; geen van hen heeft de enorme populariteit van Wordfeud kunnen evenaren. Wordfeud wordt gekenmerkt door zijn eenvoud, de beperkte tijd die het kost om 'even' een woordje te leggen en de herkenbare look en feel van het alom bekende bordspel Scrabble. Digitale versies van andere bordspelen zijn vaak ingewikkelder, staan verder af van het originele bordspel en kosten vaak maar tijd. Een voorbeeld hiervan is Rummikub, in de app store te verkrijgen onder de naam 'Rummy Lite'. De look en feel van de digitale versie staat ver af van het originele spel en het duurt een tijdje totdat het precies duidelijk is hoe het spel werkt, waardoor een groot deel van de gebruikers vroegtijdig afhaakt.

Terug naar Apps

 
       
spacer