instagram      
spacer
spacer home/ App/ App Store spacer
 

App Store
App Store

De App store is de online app winkel van Apple voor zijn IOS apparaten. Gebruikers kunnen in de App store apps gratis of tegen betaling downloaden. De app is na het downloaden direct te gebruiken en wordt gekoppeld aan het Apple ID. Hierdoor kan een betaalde app ook gebruikt worden op een ander apparaat met dezelfde apple ID. Alle apps in de App store moeten door de ballotage commissie van Apple voordat ze in de store aangeboden mogen worden.

De App Store werd op 11 juli 2008 gelanceerd met ongeveer 500 apps in de winkel. Al na drie dagen waren er 300 apps bijgekomen en waren er 10.000.000 (10 Miljoen) apps wereldwijd gedownload. En dat was nog maar het rustige begin. Een jaar later in juli 2009 waren er al 65.000 apps beschikbaar en 1.500.000.000 (1,5 miljard) apps gedownload. Apple werd met de App Store al gauw de grootste software retailer van de wereld. In juni 2010 waren er 5 miljard apps gedownload, in juli 2011 15 miljard, in juni 2012 30 miljard, in juni 2013 50 miljard, in juni 2014 75 mijard en in juni 2015 waren er meer dan 100.000.000.000 (100 mijard) apps gedownload.

App StoreOmdat Apple 30% van de aankoopwaarde ontvangt voor alle betaalde apps is de app store tevens de kip met de gouden eieren. Apple doet zelf geen uitspraken wat ze met hun Apple store verdienen maar één ding is zeker, ze verdienen ieder jaar meer dan het jaar ervoor. In 2015 werd geschat de de App store 20 miljard dollar aan app verkopen had gedaan waarvan dus 6 miljard dollar voor Apple was.

De App store wordt volledig door Apple gecontroleerd, het is niet mogelijk om apps aan te bieden zonder dat Apple the app heeft goedgekeurd. Hier is in het verleden veel kritiek over geweest maar het heeft er wel voor gezorgd dat apps in de App store redelijk veilig zijn en er geen virussen of andere ongewenste onderdelen in zitten die de privacy van de gebruiker kunnen schenden. De enige manier om buiten de App store om, apps een IOS apperaat (ipad, iphone, ipod, etc) te krijgen is door hem te jailbreaken.  Het nadeel daarvan is dat de garantie op het apparaat daarmee verloopt en de illegale apps vaak niet goed werken.

Apps kunnen door gebruikers gerate worden van 0 tot 5 sterren. Voor de makers is dit belangrijk om boven aan de lijstjes te komen van meest populaire app. Eenmaal bovenaan op een van de app store lijstjes wordt de app vele malen meer gedowload dan als een gebruiker moet zoeken naar een app. Het is daarom een wetenschap op zichzelf voor de ontwikkelaar om er achter te komen hoe ze bovenaan op een lijst kan komen. De meest gedownloade apps lijst spreekt voor zichzelf maar om op het home scherm van de App store met de app te komen is complex. Apple heeft voor ieder land experts die nieuwe apps beoordelen voor relefantie en kwaliteit voor de specifieke gebruiker van de regio. De App maker moet dus een app maken die in de smaak valt bij deze experts maar omdat deze experts ook maar mensen zijn is dit geen exacte wetenschap.

Hieronder staan een aantal succesvolle apps.

De meest gedownloade apps van juli 2016 zijn:

Rank   Betaalde apps   Gratis apps
1 Minecraft: Pocket Edition Pokémon GO
2 Heads Up! NBA LIVE Mobile
3 The game of live Snapchat
4 7 Minute Workout Challenge Google Maps
5 Plague Inc. Messenger
6 Geometry Dash Instagram
7 Akinator the Genie Facebook
8 Facetune YouTube


De meest gedownloade apps tussen 2010 en 2015 zijn:

Rank   App
1 Facebook
2 Facebook Messenger
3 YouTube
4 Instagram
5 Skype
6 WhatsApp
7 Find My iPhone
8 Google Maps

De meest gedownloade GAME apps tussen 2010 en 2015 zijn:

Rank   App
1 Candy Crush Saga
2 Fruit Ninja
3 Angry Birds
4 Subway Surfers
5 Despicable Me
6 Clash of Clans
7 Temple Run
8 Angry Birds Rio


Terug naar Apps

 
       
spacer