instagram      
spacer
spacer home/ App/ Instagram spacer
 

Instagram

InstagramInstagram is een gratis mobiele app om digitale foto's of video's uit te wisselen, door de overgrote meerderheid met name gebruikt voor foto's.

Foto's kunnen digitaal gefilterd worden en uitgewisseld worden via Instagram zelf, maar ook via andere social media als Facebook of Twitter.

Instagram werd op 6 oktober 2010 gelanceerd. In deze begintijd leverde Instagram, in tegenstelling tot de gebruikelijke langwerpige foto's van smartphones, vierkante foto's af. Sinds augustus 2015 is deze vierkante resolutie restrictie opgeven en kunnen foto's van ieder formaat bewerkt en geupload worden.

Instagram was in 2010 alleen verkrijgbaar voor iOS, in 2012 kwam ook de Android versie uit en in 2013 was de Windows Phone aan de beurt. In april 2012 kocht Facebook Instagram met destijds 12 personeelsleden op voor $1 miljard.

InstagramMet name het feit dat je via Instagram foto's heel snel mooi kunt maken door middel van een filter dat je - na het maken van de foto met je smartphone - over je foto heen legt, maakt deze app enorm populair. Deze prachtfoto is vervolgens heel eenvoudig te delen met de rest van de wereld.

Met meer dan 400 miljoen actieve gebruikers per maand die ruim 80 miljoen foto's per dag delen, is Instagram groter dan Twitter. Veel bekende sterren als Rihanna, Oprah Winfrey, Anouk en Doutzen Kroes posten regelmatig prive foto's op Instagram, wat de app alleen maar populairder maakt. Tevens zijn er zeer veel verschillende 'thema's' te vinden die je kunt vinden door een hashtag (#) voor het onderwerp te plaatsen. Er is werkelijk van alles te vinden, van de ontwikkeling van de steenuil tot Japanse origami kunstwerkjes, bonsai boompjes, de nieuwste kledinglijn voor honden of het nieuwste werk van je favoriete illutrator.

Terug naar Apps

 
       
spacer