instagram      
spacer
spacer home/ App/ Google Play spacer
 

Google Play

Google Play Google Play is de app store om apps, eBooks, muziek en video’s te downloaden voor alle Android apparaten. Het is in oktober 2008 beschikbaar gekomen als Android Market en in maart 2012 samen gegaan in Google Play. Google Play kan ook op een traditionele PC gebruikt worden.
In de Google Play store staan gratis en betaalde apps. Om een betaalde app in de Play Store te distribueren moet de ontwikkelaar 25 dollar registratie toelage betalen. Voor een betaalde app ontvangt de ontwikkelaar 70% van de aankoopwaarde via Google Wallet en 30% gaat naar Google zelf.
In tegenstelling tot de App Store van Apple kunnen gebruikers van Android wel apps downloaden buiten de Google Play store om zonder hun apparaat te jailbreaken. In de praktijk wordt hier niet veel gebruik van gemaakt.
Een app in de Google Play Store kan gekocht worden door een koppeling met een credit card maar ook door een koppeling met Paypal. De gebruiker kan geld van zijn normale bankrekening overmaken naar Paypal via iDeal waarmee vervolgens door middel van een wachtwoord betaald kan worden in Google Play. Bij de App Store is een credit card verplicht om betalingen te doen.
Doordat de hoeveelheid Android apparaten sinds 2009 hard gestegen zijn, zijn ook de hoeveelheid app downloads enorm gestegen. In augustus 2010 warden er 1 miljard apps gedownload, in december 2010 10 miljard en in juli 2013 50 mijard. Hoewel Google play veel meer downloads in 2016 had ten opzichte van Apple’s App Store werden er tot 2016 minder betaalde apps gedownload in Google Play. Waarschijnlijk kwam dit doordat Apple IOS apparaten duur zijn en dus door kapitaal krachtige gebruikers worden gekocht die vervolgens sneller geld uitgeven aan apps. Toch is de Google Play Store een makkelijke manier voor Google om geld mee te verdienen. De Apps worden door andere partijen ontwikkeld terwijl een deel van de verkoop automatisch naar ze toegaat. Samen met Google adwords zijn dat de slapende money makers voor Google.

Terug naar Apps

 
       
spacer