instagram      
spacer
  home/ TV/ Sense8    
spacer

Sense8

Sense8 is een scienfiction serie over 8 personages die telepathisch met elkaar verbonden zijn. De serie is bedacht, geschreven en geregisseerd door de Wachowski zusters die bekend zijn van de Matrix trilogie eind jaren 90.

De acht ontstaan doordat Angelica, gespeeld door Daryl Hannah, net voor haar zelfmoord geboorte geeft aan de sensates. Angelica ligt in een verlaten kerk en er is een man bij haar, Jonas, die haar aanmoedigt om nog een laatste keer geboorte te geven aan een nieuw cluster van sensates. Er komt een andere man bij Angelica, Whispers, die achter haar aan zit om haar waarschijnlijk te doden maar ook duidelijk een emotionele band met haar heeft. Angelica kan beide personen zien maar Jonas en Whispers kunnen elkaar niet zien. Net nadat de acht sensates hun telepathische connectie met elkaar hebben gekregen en net voordat Whispers fysiek de kerk binnenstormt, schiet Angelica zichzelf door haar hoofd.

De sensates leven over de hele wereld verdeelt van Europa tot Azië en van Amerika tot Afrika en moeten wennen aan hun nieuwe surrealistische leven. Opeens kunnen ze in andere ruimtes zijn, geluid van een andere omgeving horen of kunnen er mensen bij hun langskomen die alleen zij kunnen zien. Ze worden opgejaagd door de mysterische organisatie BPO in de persoon van Whispers.

De acht sensates zijn:

Will Gorski een politie agent van Chicago die als enige van de sensates tijdens zijn geboorte in de ruimte van Angelica is. Will lijkt het belangrijkste karakter van de acht. Ëën die al ver voor zijn sensate geboorte tijdens zijn kinderjeugd een meisje kon zien die vermoord was. Zijn vader is een gepensioneerde politieman die nu kwakkelt met zijn gezondheid en te veel drinkt. Will's politie partner, Diego, is ook zijn beste vriend. Zijn grote vijand wordt al vrij snel Whispers zelf waar een spectaculair kat en muis spel mee ontstaat. Will kan goed vechten, scherp schieten en met een stukje ijzer handboeien loskrijgen.

Capheus, is een matatu buschaffeur in Nairobi. Hij probeert zoveel mogelijk geld te verdienen met zijn busritten om goede aids medicijnen voor zijn moeder te kopen. Zijn bijnaam is van Dammme naar de Belgische Martial Arts acteur Jean Claude van Damme. Zijn zakenpartner en vriend is Jela die als een kind zo blij is met de nieuwe vaardigheden van Capheus.

Sun Bak is de dochter van een Koreaanse top zakenman en werkt ook in zijn bedrijf. Ze is tevens een martial arts beoefenaar en doet mee aan illegale kick box wedstrijden. Haar vertrouweling is haar oude trainer die van haar een top vechter heeft gemaakt. Haar vijand is haar eigen broer, Joong-Ki Bak die fraude heeft gepleegd in het bedrijf van haar vader.

Nomi Marks, is een transgender, geboren als Micheal. Ze woont samen met haar vriendin Amanita in San Francisco. Nomi is een hacktivist en blogger. Haar moeder heeft nooit kunnen accepteren dat ze een transgender is en blijft maar Micheal noemen. Als ze is het ziekenhuis beland is haar leven in gevaar omdat de arts Dr. Metzger een hersenoperatie op haar wil uitvoeren en ze hier niets kan tegen doen. Agent Bendix probeert haar te arresteren voor het hacken van computer systemen waar ze nu eenmaal een kei in is.

Kala, is een farmaceut en Hindu in Mumbai, India. Ze is verloofd met Rajan die de zoon is van de CEO van het bedrijf waarvoor ze werkt maar ze houd niet van hem. Ze wordt verliefd op een van de sensates die eigenlijk totaal niet in haar plaatje past. Kala is daardoor constant in een staat van verwarring. Ze trouwt met Rajan maar valt flauw tijdens de ceremonie omdat ze haar grote liefde “Wolfgang” in zijn blootje ziet verschijnen.

Riley Blue is een DJ uit IJsland die in London leeft. Ze heeft een vriend Jacks die zijdelings in de drugs-scene zit met dealer Nyx waar Riley niets van moet hebben. Tijdens een ripdeal van haar vriend Jack op Nyx loopt de situatie uit de hand en wordt iedereen neer geschoten behalve Riley zelf die er met het geld en drugs van doorgaat. Nyx blijkt niet dood en gaat achter zijn geld en drugs aan waardoor Riley besluit om terig te keren naar haar vader in IJsland.

Wolfgang Bogdanow, is een Berlijnse slotenmaker en kluizen kraker. Hij heeft een sloten winkel samen met zijn beste vriend Felix. Op de begrafenis van zijn grootvader komt hij zijn criminele oom en neef tegen die een opschept over een kluis die hij gaat kraken. Wolfgang heeft hetzelfde plan en is zijn neef voor waardoor hij in conflict komt met zijn neef en oom.

Lito Rodriguez, is een homoseksuele acteur in Mexico die nog niet uit de kast is gekomen omdat hij bang is dat dat zijn acteer carrière zal kosten. Hij woont samen met zijn vriend Hernando die docent kunstgeschiedenis is. Een mede actricein een van zijn films, Danielle, is verliefd op hem maar hij houd de boot, om begrijpelijke redenen, af. Danielle blijkt verloofd te zijn met de agressieve en jaloerse Joaquin waardoor Lito met hem in conflict komt.

Sense8 is een unieke serie over allerlei verschillende soorten mensen die per toeval met elkaar verbonden worden. De serie is op alle locaties opgenomen waar de karakters wonen zoals Korea, Berlijn, London, India, San Fransico en Nairobi waardoor de productie kosten enorm waren. Stukje bij beetje worden de beweegredenen van de karakters duidelijker maar er blijven veel vraagtekens achter. Vooral de slechterik Whispers is moeilijk te doorgronden waardoor hij een fascinerend en ongrijpbaar personage is. De vraag blijft waarom Whispers de Sensates dood wil hebben.


 

spacer
         
spacer