instagram      
spacer


 Berlijn: Klik op de afbeeldingen voor een uitvergrote versie.      Vakantie ...
3 lampen Winkelstraat in Hamburg Boogschutter Sonycenter

skateborder Koepel van de kerk metro in Berlijn Hamburg bij nacht

blauw object tuinhuis in potsdam Sony centrum stenen draak

Uitzicht Berlijn brommer fontijn in berlijn shoppingcentre Sony Centrum

DJ Daniel Do swidanija ! Filmtheater groen licht

Joods Monument hoofd standbeeld Lichtmuur Mike B Sony Centre

Joods Monument in Berlijn kerstlichtjes kerstster lichtboom

Mike B klok potsdam tram in Berlijn

naaktbeelden holocast tekst lantaarnpaal in Berlijn kleding etalage

pilaar paard beeld T mobile telefooncel bad van marmer

spacer

Berlijn
Berlijn (Berlin) is de hoofdstad van Duitsland en als stadstaat een deelstaat van dat land. Het is een metropool en de grootste stad van het land, met 3.5 miljoen inwoners. Het is tevens de op ��n na grootste stad in de Europese Unie.

Berlijn geldt in Europa als ��n van de grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra. De stad is ook bekend vanwege het hoog-ontwikkelde culturele leven (festivals, musea, kunsttentoonstellingen enz.) Vooral het nachtleven is uniek, door de mix van studenten en kunstenaars worden de meest bizarre feesten georganiseerd. Veel Berlijnse DJ's zijn over de hele wereld bekend.

Berlijners hebben een liberale levensstijl en moderne zeitgeist. De leefkosten zijn laag (huizenprijsen en levensmiddelen). Bovendien is Berlijn ��n van de groenste steden van Europa: 18% van Berlijn bestaat uit natuur en parken en 7% uit meren, rivieren en kanalen.

De stad ligt in het noordoosten van het land, aan de rivier de Spree en wordt omsloten door de deelstaat Brandenburg, waarvan ze sinds 1920 geen deel meer uitmaakt.

Fotograaf Mike B en Paul Blank hebben Berlijn in 2005-2006 tijdens nieuwjaar bezocht en hebben de stad in de avond en nacht gefotografeerd. Tevens zijn er foto's in Potsdam en Hamburg gemaakt.

spacer
spacer