instagram      
spacer
spacer home/ Recensie/ Wonder Woman spacer
 

Wonder Woman (juni 2017)
Wonder Woman is een Amazone van het Griekse eiland Themyscira. Ze is ontstaan doordat Zeus een stuk klei tot leven wekte.
De film komt uit de stal van DC Comics en is gedistribueerd door Warner Bros. Hij is geregisseerd door Patty Jenkins met in de hoofdrol de Israëlische Gal Gadot uit the Fast & Furious reeks. De Amazon leger officier wordt gespeeld door Robin Wright, die we kennen uit House of Cards, als vrouw van Frank Underwood.

Princes Diana (Wonder Woman) is de dochter van Koningin Hippolyta die de leider is van de Amazones. Zij zijn een groep vrouwen die door de goden van de berg Olympus zijn gecreëerd om de mensheid te redden van de god van de oorlog Ares. Ares is een afvallige zoon van Zeus die alle goden vermoord heeft behalve zijn vader. Diana (Gal Gadot) wordt getraind door generaal Antiope (Robin Wright) zodat zij het ooit kan opnemen tegen Ares.

Het verhaal speelt zich zo een honderd jaar geleden af. Een Eerste Wereldoorlog Piloot, Steve Trevor (Chris Pine), stort met zijn vliegtuig voor het eiland in zee en Diana redt hem. De Piloot vertelt dat hij een Amerikaanse spion is en dat de Duitsers onder leiding van General Erich Ludendorff bezig zijn om een dodelijk gas te ontwikkelen die duizenden mensen zal doden. Wonder Woman, die denkt dat Ludendorff eigenlijk Ares is, besluit om met hem mee te gaan naar Londen om de oorlog te beëindigden. Steve Trevor vormt een team met een Schot (Ewen Bremner uit Trainspotting), een Marokkaan en een Indiaan en gaat naar de Belgische loopgraven waar hij denkt dat het gas geproduceerd wordt. Wonder Woman zit vooral achter Ludendorff aan omdat ze denkt dat de oorlog zal eindigen als hij gedood wordt.

wonder womanWonder Woman is de eerste vrouwelijke superheld uit de DC Comics stal. Hierdoor zal de actie film niet alleen jongens en mannen maar ook meisjes en vrouwen aanspreken. Het laat zien dat een vrouw met superkrachten net zo goed de wereld kan redden als een man. Diana woont op een eiland met alleen maar goed getrainde vrouwen die geen mannelijke hulp nodig hebben om te overleven. Naast dit thema tipt de film zijdelings het uitmoorden van de Indianen in Amerika aan in de dialoog tussen de Diana en de Chief. Als Diana hem vraagt waarom hij meedoet met deze oorlog en niet bij zijn volk, de indianen, is, antwoord hij dat de mensen van het volk van Steve, de Amerikanen, zijn volk hebben uitgemoord. Het is daarna even stil en de film gaat hier verder niet dieper op in maar het zet de kijker even aan het denken over de dunne lijn tussen goed en slecht. Een leuke voetnoot in de film is dat er een aantal Nederlandse dialogen in zitten omdat een deel van de actie zich in Vlaams België afspeelt.

Wonder Woman is een kaskraker aan de Amerikaanse bioscopen, wat waarschijnlijk vooral komt omdat verfilming van striphelden het nu eenmaal sinds 2010 erg goed doen. Het is zeer waarschijnlijk dat er nog een aantal vervolgen komen zoals we met Iron man, Bad man en Superman hebben gezien.  

Geschiedenis van de Film 
       
spacer