instagram      
spacer
spacer home/ Recensie/ Guardians of the Galaxy spacer
 

Guardians of the Galaxy (juni 2017)
Guardians of the Galaxy komt uit de strip stal van Marvel Comics (Iron Man, Captain America, Hulk, Thor, Spider-Man, Deadpool, Daredevil, Ant-Man, en de X-Men).  De Guardians is een groep ehhh, wezens eigenlijk, die redelijk toevallig bij elkaar worden gebracht. De leider en tevens hoofdrolspeler is Peter Quill gespeeld door Chris Pratt, die we kennen van ehhh, eigenlijk nergens van. Hij was een dikke acteur met wat bijrollen in B films en series en voor deze rolprent wist hij zich om te toveren tot een ruwe bolster met charme. In ieder geval, Peter werd 26 jaar geleden door ruimte piraten, geleid door de blauwe Yondu, ontvoerd net nadat zijn moeder was overleden. Hij weet nog een cassettebandje met jaren 80 muziek mee te nemen. Vandaar dat de soundtrack veel jaren 80 nummers bevat. De blauwe Yonda wordt een soort onbetrouwbare vaderfiguur voor Peter. Hij moet  een mysterieuze bol voor Yondu stelen maar neemt de bol zelf mee en moet daarom op de vlucht.

Hierdoor ontmoet hij de groenkleurige welgevormde vrouw Gamora die op hem af is gestuurd om hem te vermoorden. Niet een alledaagse eerste indruk dus. Gamora werkt voor de gevreesde leider “Ronan the Accuser” die weer achter de mysterieuze bol aan zit.

GardianIn het gevecht dat volgt proberen twee bounty hunters hun slag te slaan maar ze komen allemaal in de intergalactische gevangenis. De ene bounty hunter is Rocket, een genetisch gemanipuleerde wasbeer achtig wezen die veel verstand van wapens en vecht tactieken heeft. Rocket is een aanwezig mannetje die zich prima staande weet te houden met zijn vlotte babbel.

Zijn maatje is Groot, gespeeld door Vin Diesel die niet herkenbaar is. Groot is een bewegende boom die vooral een goeierd is maar ook verschrikkelijk sterk. De enige woorden die hij spreekt zijn “I am Groot”, een tekst die je wel kunt overlaten aan method acteur Vin Diesel.

Het vijfde lid is Drax the Destroyer. Hij heeft een grijs-groene huid met rode tatoeage lijnen er overheen. Hij is behoorlijk sterk gespierd en voor de duivel niet bang. Zijn drijfveer is om wraak te nemen op Ronan omdat hij zijn familie heeft uitgemoord.

De Guardians vormen met z'n vijven een groep in de gavngenis en gaan samen ten strijden. Ze moeten vooral vechten tegen Ronan. Hij wil met de mysterieuze bol een wapen maken die de hele Galaxy kan verwoesten en wat hem sterker zal maken dan zijn Opperwezen Thanos. Ronan is het pure kwaad in de film maar uiteindelijk staat Thanos, het kwaadaardige opper wezen nog boven hem. In het tweede deel is het kwaad niet direct goed zichtbaar maar de Galaxy moet wel degelijk weer gered worden van een zekere verwoesting.

Geschiedenis van de Film 
       
spacer