instagram      
spacer


  Melvin Manhoef  
Melvin Manhoef Melvin Manhoef Melvin Manhoef

Melvin Manhoef
Melvin Manhoef (Paramaribo, 11 mei 1976) is een Nederlands-Surinaamse Muay Thai, kickbokser en MMA-vechter. Hij wordt getraind door Mike Passenier in diens Mike's Gym in Amsterdam. Manhoef staat bekend om zijn agressieve vechtstijl.

Manhoef is nooit helemaal door gebroken in het kickboksen door zijn gewichtklasse van 85 kilo. De K-1 kent twee commercieel intersante gewichtklasse; tot 70 kilo en de open categorie. In de open categorie heeft hij nooit de Final 8 gehaald. Bij de It's Showtime organisatie is hij wereldkampioen tot 85 kilogram maar in deze gewichtklasse zijn weinig aansprekende tegenstanders te vinden. Manhoef moest het daardoor menigmaal afleggen tegen vechters die 20 tot 30 kilo zwaarder waren zoals Gokhan Saki, Remy Bonjasky en Ray Sefo.

Manhoef grote successen zijn vooral in de MMA klasse tot 85 kilo te vinden. In deze klasse van het MMA zijn meerdere aansprekende tegenstanders. Zelfs tegenstaders als Mark Hunt (125 kilo) kon hij onder de MMA regels verslaan door snelheid en het grondgevecht. Maar helaas verlopen de MMA gevechten sinds 2010 ook niet meer zo succesvol.

Interview 2010 Manhoef It's Showtime verloren tegen Gokhan Saki.
Interview 2009 Manhoef It's Showtime gewonnen tegen Stefan Leko.
Interview 2008 Manhoef It's Showtime verloren tegen Remy Bonjasky.

Titles
2009 Current It's Showtime 85 KG MAX World champion.
2008 Dream Middleweight Grand Prix Semi Finalist.
2006 Hero's Light Heavyweight finalist.
2004 Cage Rage Light Heavyweight World champion.

spacer spacer
spacer