instagram      
spacer


  Jamal Ben Saddik  
Jamal Ben Saddik Jamal Ben Saddik Jamal Ben Saddik

Jamal Ben Saddik
Jamal Ben Saddik (Antwerpen, 3 oktober 1990), ook bekend als Goliath (wegens zijn enorme postuur), is een Belgische kickbokser. Hij werd geboren in Antwerpen in een gezin met Marokkaans-Berberse roots en groeide op in Borgerhout. Op zijn negende begon hij met kickboksen.

Tijdens zijn kickboksdebuut in maart 2011 in de Amsterdamse Sporthallen Zuid versloeg hij niemand minder dan Rico Verhoeven met een knock-out in de 2e ronde. Eind 2012 werd hij gediagnosticeerd met schildklierkanker, een ziekte waar hij nog steeds tegen strijdt. Desondanks slaagde hij kort daarop erin om derde te worden op het Grand Slam-toernooi van Tokio, het officieuze wereldkampioenschap. Hij verloeg daar ondermeer Remy Bonjasky en Errol Zimmerman waarna hij zijn meerdere moest erkennen in Daniel Ghiță. Tevens was hij slachtoffer van een schietincident, hierbij werd hij geraakt aan zijn linkeronderbeen. Op 9 december 2017 vocht hij met de Nederlander Rico Verhoeven in de Rotterdamse Ahoy voor de wereldtitel bij de zwaargewichten. Hij verloor de wedstrijd in de vijfde ronde met een technische knock-out.

In 2018 won Jamal Saddik in Rotterdam van Benjamin Adegbuyi door een harde knock-out in de eerste ronde (Benjamin zou later van Badr Hari winnen). Hiermee won Jamal het best of 8 Glory toernooi.

In 2021 werd hij verdacht van de verkoop van cryptotelefoons aan criminelen "Operatie Sky". Na anderhalve maand kwam hij weer op vrije voeten waarnaar hij weer tegen kanker behandeld moest worden. Toch kwam hij in oktober 2021 voor de derde keer tegen Rico Verhoeven uit. Ondanks dat hij Rico zijn oog had dicht geslagen moest de scheidsrechter de wedstrijd in de 4e ronde staken omdat Jamal niet meer op zijn benen kon staan.

spacer spacer
spacer