instagram      
spacer


  Hesdy Gerges  
Hesdy Gerges Hesdy Gerges

Hesdy Gerges Hesdy Gerges Hesdy Gerges

Hesdy Gerges
Hesdy Gerges (geboren 20 Februari , 1984 is een Nederlandse kickboxer van Egyptische afkomst. Hij vecht voor Chakuriki Gym in Amsterdam. Hij had de W.F.C.A. Super Heavyweight World title. In 2010 won hij van Badr Hari voor de Wereldtitel It's Showtime in de Masterdam Arena. Hari werd gediskwalificeerd nadat hij doorging op de liggende Gerges. Gerges moest in 2010 tegen K-1 kampioen Sem Schilt vechten om bij de laatste 8 in de K-1 te komen, hij verloor de partij op punten maar liet duidelijk zien dat hij niet onderdeed voor de grote kampioen Schilt.

In 2012 verloor Hesdy van zowel Daniel Ghiţă als Rico Verhoeven, twee latere wereldkampioenen.

In 2014 won hij van Jamal Ben Saddik die in 2011 nog van Rico Verhoeven had gewonnen.

In 2021 mocht Gerges het voor de derde keer opnemen tegen Verhoeven maar verloor hij ook voor de derde keer. Deze keer was het een jury Decision tijdens Glory 77 in Rotterdam.

In 2011 werd Gerges gearresteerd wegens vermeende betrokkenheid bij een drugsdeal in Belgie. Hij kreeg 54 maanden voorwaardelijk voor drugs transport.

De trainer van Gerges is Harinck die een eindeloos geloof in zijn pupil heeft. Gerges is een snelle vechter die moeilijk knock out te krijgen is maar zelf ook moeite heeft zijn tegenstander knock out te krijgen.

2011 begon met een punten overwinning op Daniel Ghita in de Sporthalle Zuid in Amsterdam. Zijn Showtime wereldtitel titel stond in deze partij niet op het spel. De rematch in 2012 in Leeuwarden waar de wereld titel wel op het spel stond, ging verloren. Gerges ging al in de eerste rond door een linkse hoek knock-out. Later dat jaar in Brussel moest Hesdy zijn meerdere erkennen tegen Rico Verhoeven die hem op punten versloeg. In 2016 verloor Gerges 3 van zijn Glory partijen waardoor een wereldtitel gevecht ver weg leek.

Interview met Hesdy Gerges aan de vooravond van zijn partij tegen Gita tijdens het It's Showtime evenement in Leeuwarden op 29 januari 2012.

Volgens je trainer Tom Harinck ben je nu (2012) sterker. Waarom is dat? Vorige jaar had ik een andere voorbereiding; ik ben nu specifieker gaan trainen. Ten optzichte van 2011 tegen Gita voel ik me nu gewoon beter, ben ik beter in vorm.

Dat zou betekenen dat we vandaag een spektakel kunnen verwachten. De laatste keer was ook een spektakel; iedere keer als ik ga vechten probeer ik voor een mooi spektakel te zorgen en dat ga ik dit keer ook weer proberen.

Waarom was de vorige keer de voorbereiding anders dan dat je dat nu hebt gedaan? Nu heb ik meer ervaring en weet ik daardoor meer specifiek waar ik op moet trainen.

Kun je iets meer uitwijden over het 'specifieke'? Is dat dan meer gericht op de tegenstander? Ja, bijvoorbeeld, maar ik heb ook meer aan mijn boksen gewerkt. Elke wedstrijd is een leerproces en ook van de partij in Amsterdam tegen Gita heb ik een hoop geleerd en met die ervaring ga ik de partij vandaag in. Naar aanleiding van die partij heb ik geprobeerd mijn zwakke punten sterkter te maken en dat is aardig gelukt. Ik groei nog steeds iedere dag.

Wat zijn jouw sterke punten in de partij tegen Gita? We zijn beide complete kickboxers en zijn daardoor erg aan elkaar gewaagd. Het wordt sowieso een mooie partij en de uitslag zal ook liggen aan de vorm van de dag. Daarnaast speelt conditie in de 5 ronden partij van vandaag ongetwijfeld ook een grote rol.

De 'lucky punch' gaat die misschien meetellen? Ik geloof niet zo in de lucky punch. Als je iemand raakt, dan raak je iemand gewoon. Elke stoot is uiteindelijk bedoeld om iemand knock out te slaan. Als hij raak is, dan is hij raak, daar zit geen 'luck' bij. Dat is gewoon een goede, juist getimde stoot waarbij iemand knock out gaat. Dan heeft de tegenstander zijn hoofd er niet goed bijgehouden en dat is dan pech. Je moet vooral niet overmoedig worden in zo'n partij. De partij is pas afgelopen als de laatste bel geklonken heeft.

Hoe zie jij de toekomst van het kickboxen? Het is bekend dat de K1 een aflopende zaak is... De K1 is weer langzaam aan het opstaan, dus ik verwacht dat er dit jaar weer een K1 gaat komen. Afgelopen jaar was een wat minder jaar voor me, maar dit jaar ziet er al weer beter uit. En aan dit soort evenementen als vandaag zal ik blijven deelnemen zowel in Nederland als in het buitenland. Ik zie de toekomst dus vol vertrouwen tegemoet.

spacer spacer
spacer