instagram      
spacer


  Badr Hari  
Badr Hari Badr Hari Badr Hari

Badr Hari Badr Hari Badr Hari

Badr Hari
Badr Hari (Amsterdam, 8 december 1984) is een Nederlands-Marokkaans kickbokser. Op 28 april 2007 werd Hari de eerste K-1 Heavyweight Wereldkampioen tijdens het titelgevecht in Hawai. In de eerste ronde trapte hij Yusuku Fujimoto knock-out met een high kick op zijn kaak. In 2009 won hij, in een magische partij, het wereld kampioenschap It's Showtime van Sem Schilt door een eerste ronde knock-out. Maar in 2010 verloor hij die titel aan Gerges door een diskwalificatie.

Hari was in 2003, aan de vooravond van zijn carriere, geportretteerd in de IKON documentaire Vechtershart. Dit naast andere kickboksers en zijn toenmalige coach Tom Harinck. Hari was destijds 19 jaar oud en 25 kilo lichter dan zijn gewicht in 2010.

Interview Badr Hari vs Hesdy Gerges 2010

Als jonge jongen begon Hari te trainen bij Sitan Gym. Na een paar jaar switchte hij naar Pancration Chakuriki, de sportschool van Thom Harinck. In januari 2005 tekende Hari een contract bij promotor Simon Rutz en werd een vechter in het It's Showtime team. Vanaf dat moment ging Hari trainen bij Gym Alkmaar. Daarna trainde Hari bij Mike's Gym in Oostzaan onder leiding van Mike Passenier. Hari bezit een dubbele nationaliteit en vecht onder de Marokkaanse vlag. Hari is geboren en getogen in Amsterdam. Zijn ouders komen oorspronkelijk uit de plaats Kenitra in Marokko.

In 2008 verloor Hari de K-1 Finale van Bonjanski doordat hij door schopte nadat de Remy op de grond lag en de scheidsrechter tussen beide was gekomen. Hij werd gediskwalificeerd zodat de titel aan zijn neus voorbij ging. Hetzelfde overkwam Badr in 2010 tijdens het wereld titel gevecht van It's Showtime. In zijn partij tegen Hesdy Gerges schopte hij Gerges vol in het gezicht toen deze omhoog aan het krabbelen was. Ingeweide in de omgeving van Hari legde oorzaak van deze actie bij het feit dat Hari gefrustreerd was dat Gerges maar niet snel knock out wilde gaan. Een andere ookzaak viel te zoeken in de randzaken; Greges had dezelfde trainer (Thom Harinck) als Hari in zijn begin periode en over en weer werden daar nare opmerkingen over gemaakt. Door deze diskwalificatie kwam Badr niet meer in actie in 2010, ook niet voor de K-1.

In september 2011 kondigde Hari aan dat hij zou stoppen met Kickboksen en verder zou gaan in het boksen. Hij zou zijn boks cariere in Amerika gaan opzetten. Op 28 januarie 2012 vocht Badr zijn afscheidspartij tegen Saki. Hij won zijn partij door een Technisch knock-out in de eerste ronde. Maar door prive omstandigheden is zijn boks carriere nooit van de grond gekomen en bleef Hari in het kickboksen actief. De partij tegen Saki werd niet zijn laatste kickboks partij en van het boksen is uiteindelijk niets gekomen.

In 2012 werd Badr vader van een dochter. Tevens werd hij gevraagd om deel te nemen aan een hernieuwde K-1 toernooi. Maar doordat de K-1 defenitief failiet werd verklaard en hij niet deel kon nemen aan het alternatieve GLORY evement was hij in 2012 nauwelijks in de ring is geweest. Aan het einde van 2012 werd hij aangeklaagd voor mishandeling van Koen Everink tijdens het Sensation dance event waardoor hij in de gevangenis belandde.

In de mei 2013 vocht hij in Moskou tegen Zabit Samedov, een tegenstander die hij al twee keer verslagen had. Hij oogde fit maar ging in de tweede ronde kansloos ten onder. Hierna won hij nog 5 partijen tegen tegenstanders die weinig naam hadden in het kickboksen. Eind 2015 kondigde Hari opniew zijn afscheid in het kickboksen aan. Maar eind 2016 ging hij de uitdaging aan om het tegen Glory kampioen Rico Verhoeven op te nemen. Het geveacht werd gezien als de grootste kickbox partij uit de history en alleen al in Nederland keken er bijna 900.000 mensen naar. Hari verloor deze partij door technisch knock out in de 2e ronde doordat hij zijn onderarm bleseerde. Direct na de partij gaf hij aan een rematch te willen.

In maart 2018 won hij van Kickboks veteraan Hesdy Gerges na 3 ronden op jury beslissing.

In december 2019 nam Badr het voor de tweede keer op tegen Rico. Ditmaals sloeg hij Rico een aantal keer tegen het canvas maar moest hij, in de derde ronde, wederom opgeven met een blessure aan zijn been. De wedstrijd werd op Veronica uitgezonden en er keken meer dan 3 miljoen mensen naar.

In 2020 werd er mede door Corona nauwelijks gevochten. Badr nam het december 2020 op tegen het trainingsmaatje van Rico, Benjamin Adegbuyi. Badr verloor in de derde rond op knock-out door een stoot in zijn gezicht waardoor zijn neus bloedde.

In 2021 verloor Badr van de onbekende Pool Arkadiusz Wrzosek in Arnhem waardoor zijn glorie dagen in het Kickboksen over leken.

Titles
2009 K-1 World Grand Prix Runner Up
2009 It's Showtime World Heavyweight champion
2008 K-1 World Grand Prix Runner Up
2007-2008 K-1 Heavyweight champion
2002 WPKL Dutch Muay Thai champion

spacer spacer
spacer